SHPËRNDAJE
loading...

Të mësuarit një gjuhë të re mund të jetë edhe emocionuese për të gjithë, mirëpo në te njëjtën kohe edhe e vështire, dhe merr mjaft kohë.

Si rezultat i numrit të vogël të fonemave në alfabetin anglez, anglisht folësit duket se e kanë me të vështire të mësojnë gjuhe të huaja, dhe gjithashtu shqiptimin korrekt të tyre.

Këto janë gjuhet që anglisht folësit e kanë më të lehte për t’i mësuar. Norvegjishtja. Kjo mund të duket e vështirë për tu besuar mirëpo norvegjishtja bënë pjesë në familjen e gjuhëve gjermanike ashtu sikur se anglishtja.

Kjo do të thotë që të dyja gjuhët kanë tinguj pak a shumë të njëjtë dhe gramatikë të njëjtë.

Suedeze.

Duka marrë parasysh që edhe suedishtja ashtu si norvegjishtja bënë pjesë në të njëjtën familje si ajo anglisht, kjo do të thotë që edhe ajo ndan të njëjtat veti të ngjashme me anglishten.

Spanjolle.

Gjithmonë ka qenë gjuhë që është mësuar më së shumti nga anglisht folësit, sidomos në Amerikë dhe kjo vjen si rezultat i shtrirjes të madhe që ka kjo gjuhe, dhe në Amerikë ajo mësohet nëpër shkolla.

Portugeze.

Bënë pjesë në familjen e gjuhëve romantike. Dhe ashtu si gjuha spanjolle ndan shum veti të njëjta, prandaj është e lehtë për tu mësuar.

Indoneziane.

Edhe pse mund te duket e çuditshme, kjo gjuhë është një prej gjuhëve të pakta që ka alfabetin me shkronja latine, ashtu sikur gjuha angleze. Kjo e bënë të lehtë për tu mësuar.

E ngjashme:  Pas “kullës shqiptare” në Azerbejxhan, zbulohet edhe një në Korenë e Veriut
REKLAMË

PËRGJIGJU

Please enter your comment!
Please enter your name here